Sa fim cucernici, zic.

Tre’ sa stiti bancul acela cu ofiterul german care fugarea un polonez. Il prinde. Si cand sa-l impuste, o voce divina ii zice: ‘Fiule, nu trage, omul acela va deveni Papa’! ‘Bine, si eu?’, intreaba neamtul. ‘Si tu, si tu’, il linisteste vocea. Fara voie imi tot vine in minte, de cand cu demisia papei. Ma tot foiesc, ma tot gandesc…dar de inteles nu inteleg si pace. Cum adica sa-si dea demisa papa ? Pai nu era el trimisul lui dumnezeu pe pamant ? Urmasul sfantului Petru ? Pai pe principiul asta nu poa’ sa-si dea demisia si arhangelul Mihail (l-am ales pe asta ca mi-e tiz)? „Doamne, nu mai vreau sa fiu arhanghel, fa-ma un sfant mai mititel, sau se poate inger ? Ca e stresul mare si mai sunt si in aceeasi zi cu ciudatul ala de Gavril.” Asa ar suna cererea de demisie sau cum ?

Poate ati observat ca nu sunt vreun bigot. Nu sunt nici ateu. O sa dezbatem alta data, cam ce cred eu despre chestia asta cu divinitatea. Acum voiam sa zic doar ca, treaba asta cu biserica (ortodoxa, catolica sau de orice alt fel) nu-mi starneste decat zambete si uneori greata.

Ah, da. Am fost la Vatican. L-am vazut in carne si oase pe obersturmführer Benedict. N-am avut nici o „strapungere”. Singurul gand care m-a incercat despre locul ala a fost: „aici e industrie fratioare”. Bine, exceptand constructia in sine, picturile si tot ce era cu adevarat impresionant.

Mai vorbim pe subiectul „religie”. Se apropie postul pastelui si abia il astept. E unul din subiectele cele mai dragi mie.

P.S. Stie cineva ce s-a intmplat pana la urma cu Oana Roman ? Am inteles ca intrase in depresie, cand a auzit ca nu mai e papa …

IMG_0102 

4 gânduri despre &8222;Sa fim cucernici, zic.&8221;

  1. Mihai, stii de ce nu intelegi ce e cu demisia asta?! Pentru ca multa lume are senzatia ca biserica ( ortodoxa, catolica, protestanta, etc) e formata din oameni care sunt asa, protejatii lui Dumnezeu si automat trebuie sa fie foarte aproape de niste sfinti, inclusiv in atitudine, comportament, reactii…etc. Gresit! Sunt doar niste functionari intr-un sistem birocratic care si-au ales o meserie ca oricare alta.
    Bine, normal ca exista oameni care nu sunt doar functionari si fac ”meseria” asta cu sufletul,insa acestia sunt foarte putini si greu de gasit.

  2. Atata timp cat noi ii facem „indispensabili” 🙂 veniturile lor vor creste ! Nu putem sa ne nastem fara ei, apoi nu ne putem intemeia o familie fara ei, ce sa mai vorbim daca vrei sa mori ca tot omu’…Pe mine cu primele doua „m-au intepat” , dar cu ultima parte…am lasat testament…In capatul gradinii, sub tei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s