Martie razboinic

Pentru ca tot e saptamana asta in care sexul (asa-zis) slab trebuie sarbatorit si adulat, voi face si eu asta. In stilul meu. Asa ca voi scrie despre noi, barbatii.

Dupa cum bine se stie, noi masculii, suntem o specie superioara. Noi am dus razboaiele, noi le ducem si acum. Sau nu credeti ca tot razboi se cheama lupta pentru cel mai bun loc de parcare din fata blocului ? Ori aveti impresia ca, sa duci gunoiul dupa zece seara, e vreo joaca de copii ? Jumatatea de zi pierduta sa repari “priza aia care atarna de trei luni” nu credeti ca e tot un fel de batalia de la Trafalgar, la scara mai mica ? Greata superioara cu care storcim paianjenul ala care v-a facut sa zbierati, nu tot din vanatorul ancestral care zace in noi vine ? Si modul cum scoatem noi smartfonu’ din buzunar, nu vedeti ca aduce a John Wayne ?  Da, noi suntem razboinici moderni. Noua nu ne e frica de nimeni si nimic. Cu foarte putine exceptii. Pe care, doamnelor si domnisoarelor, o sa vi le dezvalui azi. Pentru ca, orice razboinc modern se teme de:

– Chelie. Sufletul impietreste in noi si groaza ne sufoca, atunci cand vedem primele fire de par cazute pe marginea chiuvetei sau cazii. Si nu e de inteles ? Pai ce Winnetou era chel ?

– Injectii. Orice demn urmas al lui Old Shatterhand o sa ajunga in pragul lesinului atunci cand o duduita subtirica, imbracata in halat, o sa rosteasca nemiloasa fraza: “va rog sa va intoarceti cu spatele si sa dati pantalonii jos”!

– Dentist. Poti sa te bati cu doi golani, care s-au uitat dupa fundul iubitei, dar cum te poti lupta cu nenorocita aia de freza tiuitoare ?

– Lacrimile “ei”. Treizieci si cinci de minute cu injuraturi nerepetate si originale, insotite de gesturi elocvente pentru unu’ care ti-a taiat calea, palesc impotriva primei lacrimi pe care o vezi in ochii ei. Cum sa te lupti cu asta ? Pai daca Hector izbucnea in hohote credeti ca-l mai omora Ahile ?

– “Nu”. Da, dragele mele, invitatia aia la “cico”, de la Adonisul care va zambeste in fiecare zi cand treceti pe langa el, de-aia nu mai vine. Daca o sa-i ziceti “nu”, tocmai lui care este “cel mai cel” ?

– Prima oara cand se dezbraca de fata cu “ea”. In acele momente de maxima tandrete, orice razboinic care se respecta, va fi cutremurat de cele trei temeri care au schimbat modul in care arata omenirea azi: “oare am sosetele curate”, “doamne, sper ca mi-am taiat unghiile la picioare” si temerea suprema “sper ca fostul ei o avea mai mica”;

– Casatorie. Fix din motivul pentru care ereticii se temeau de Torquemada.

– Femei. Voi sunteti cea mai mare temere a noastra. In jurul vostru gravitam. Si tot ce facem (sau nu facem) vi se datoreaza. Asa ca, in numele tuturor barbatior din lumea asta, aveti mila de noi, razboinicii !!!

9 gânduri despre &8222;Martie razboinic&8221;

  1. Una dintre cele mai bune postari citite in ultima perioada. Bravo! Te voi citi si de acum inainte!

  2. „Cand femeile ne iubesc ne iarta orice, chiar si crimele; cand nu ne iubesc nu ne iarta nimic, nici chiar virtutile.” Honore de Balzac

  3. Bravo, ai intors-o bine din condei si de data asta!

  4. Foarte frumos articolul, felicitarile mele

  5. Pingback: Dreams are for free | mihai vasilescu's blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s