Fontana di Trevi

Noi am crescut in spiritul economiei centralizate de partid si de stat. Asa ca stiam foarte bine ce inseamna sa faci baie, cu apa calda, o data la saptamana. Si asta era in cazul fericit. Ca se putea si mai rar.

Si uite asa, pentru propasirea patriei noastre, catre o societate multilateral dezvoltata, inca de pe vremea cand frecventam cursurile gradinitei din fata blocului meu, incepuse sa se reationalizeze apa. Adica se oprea si cea rece, cateva ore pe zi.

Educatoarele care aveau grija sa ma indrume sa devin un stalp de nadejde al patriei mele, erau obisnuite cu sistemul asta. Asa ca aveau grija sa aibe in permanenta o galeata plina cu apa. Pentru baut. Si ele si noi, copiii.

Intr-una din dupa-amiezele cand imi faceam obisnuitul somn de frumusete, ma trezesc cu un sentiment acut ca ma scap pe mine. Treaba mica. Cer voie sa ma duc sa rezolv necesitatea fiziologica. Parca era mai bine asa, decat sa le ud salteaua, asa cum facusem cand am fost in tabara la Navodari. De se stranseserea cateva zeci de copii sa se hlizeasca la vederea petei, in forma de inimioara, pe care o produsesem in timp ce dormeam.

Asa ca, purced spre toaleta, sa fac pisu. Cu mine mai venea un coleg, aflat in aceeasi situatie. Si cum mergeam noi doi pe hol, la un moment dat, dracusorul ala pe care il purtam toti in noi, ma face atent ca trecem pe langa galeata cu apa proasptata. Si tot el imi da si ideea de a face, ma scuzati, pipi in ea.

N-as putea sa va mint si sa va spun ca imi amintesc daca am avut vreo motivatie reala. Adica sa fi primit vreo urecheala sau vreo cearta de la educatoare. Cred ca a fost just for fun. Cert e ca am dat ghes imboldului venit de la micul “uciga-l crucea” si am “sarat” un pic apa respectiva.. Celalalt pisalcios, s-a dovedit a fi asa, si la propriu si la figurat. Pentru ca n-a avut “cojones” sa ma imite. S-a dus la wc. Fucking pussy.

Cinci minute mai tarziu eram din nou in pat. Cand ne-am trezit, dupa ce ne-au pus la mese pentru ceva haleala, una din educatoare se duce la galeata recent folosita de mine, pe post de “pisoar” si isi ia o cana cu apa. Bea cu mare entuziasm, dar la sfarit, ceva nu-i convine.

– Bai ce gust salciu are apa asta, ii spune colegei intr-ale pedagogiei infantile.

Moment in care s-a produs dezastrul. Tradatorul care asistase la isprava mea, se ridica in picioare si ma paraste:

– Tovarasa educatoare, Vasilescu Mihai a facut pipi in galeata cu apa…

Ce-as vrea sa fi vazut si voi fata educatoarei, Jur ca nu-mi dau seama cum de nu a facut icter mecanic.

Pe de alta parte nu as vrea sa fi vazut fata maica-mii, cand a venit sa ma recupereze si m-au “turnat” alea. M-a batut tot drumul pana acasa. Radea si ma batea. Taica-meu a facut si el pe suparatul, cand i s-a adus la cunostinta. Au hotarat sa ma pedepseasca si m-au exilat la mine in camera, pana hotarasc ei care va fi modalitatea prin care voi plati, pentru fapta comisa.

A fost total de neinteles pentru copilul care eram, de ce i-am auzit hohotind minute bune la bucatarie. De ce radeau? Doar facusem ceva rau, nu?

mihai_vasilescu_pissing

sursa foto

8 gânduri despre &8222;Fontana di Trevi&8221;

  1. baaaai, mama o numea baia de duminica, baie GENERALA, cand era apa calda sa ma spele si pe cap!

  2. …desi eram in top 10-nul societatii mondene buzoiene care avea in dotare video AKAI, totusi putzeam ca porcu!

  3. In ziua de azi daca educatoarea era o adepta a cultului lansat de Bivolaru se ducea si se si imbaia in apa aia pe care o sfintisei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s