Zăpada, bucuria copiilor…Ihi!

Asta e expresia cel mai des întâlnită, cand ninge. Problema e ca nu inteleg de ce. Cum se bucură copiii? Se uită pe geam cum cad fulgii si traiesc vreo satisfactie interioară? Sau accesează vreun site de genul „afarăninge.ro”?

Oameni buni, dupa cum stiti, am cam stat prin Vâlcea, in ultima vreme. Intr-una din dupa-amiezele cand il plimbam pe Bruno, am avut o revelatie. Eram fix in locul unde, pe vremea copilăriei mele, ne dădeam cu sania. Iar „ne dădeam” este relativ spus. Pentru ca majoritatea timpului ti-o petreceai la coada, asteptând sa-ti vina randul. Iar acum era GOL. Nici macar un copil!!!

Unde sunt fratilor copiii care se dau cu sania? Chiar toti sunt in fata calculatorului?

E zăpadă afara ca pe vremea copilăriei mele. Nu am vazut nici macar o sanie. Ca sa nu mai vorbim de bătaie cu bulgări si vestitele „cazemate”. Oamenii de zăpadă sunt doar in reclamele de la televizor. Copilărie cu mâna pe taste. De kkt.

P.S. Merita facut un om de zăpadă, măcar pentru like-urile de pe facebook.

image

Sursa foto

P.S. Primului cititor care imi trimite o poză cu copilul lui, iesit la „bulgareala”, îi fac cadou cartea asta. Am regăsit-o acum, cat am stat la ai mei si imi amintesc ca m-a amuzat bine de tot. E cu si despre copilăria din alte vremuri.
image

13 gânduri despre &8222;Zăpada, bucuria copiilor…Ihi!&8221;

  1. Locuiesc in Timisoara, nici aici nu mai vad copii pe strada la joaca..ai mei au o casa la sat ( 5 km departare de oras) si, chiar si acolo, strazile-s pustii ! in afara de mall, la spatiul amenajat pt joaca, nu vad gramezi de copii, niciunde !

  2. Este adevărat ca pe -7 grade este greu sa lași copiii mici la bulgăreala, mai ales ca zăpada este Înghețata. Asa cum nu putem compara Alimentația noastră cu cea a bunicilor noștri, asa nu putem compara nici copilăria noastră cu cea a copiilor noștri. Cred ca nici sănătatea si rezistența fizica a copiilor noștri nu poate fi comparata cu a noastră de acum 20 -30 de ani. Copiii mei au ieșit la sapuneala in urma cu câteva zile, dar de când cu gerul asta, s-a lipit si rosul in gât de ei….:(

  3. Parintii mei stau in Tg Neamt, oraselul ala mic, prapadit si uitat de lume dar care are o cetate si anume Cetatea Neamtului cocotata pe un varf de deal …altitudine aproximativ 800 m (nivelul marii ). Drumul spre Cetate fiind asfaltat este locul ideal pentru partie, panta este aproximativ de 15%. Acum vreo 23-25 ani in acea zona nu reuseai sa te auzi om cu om din cauza galagiei facute de copii. (cel putin 30- 40 copii stateam la rand sa putem aluneca pana la baza drumului). In timpul studentiei (acum vreo 10 ani) am ajuns acasa in acea vacanta inter-semetriala si deh…vroiam sa mai gust putin din nebunia aia cu sania si mi-am luat nepotelul din dotare (avea 5 ani) si hai la Cetate. Nu iti spun ca mai erau inca 2-3 copii cu sania si i-am speriat cu avertizarea : Partieeeeeeee ! bucuria mea mi-a fost curmata de nepotel care dupa 2 alunecari si cazaturi de pe sanie imi zice: matusa, nu-i asa ca mergem acasa ca eu am inghetat!
    Nu am ripostat (majora fiind si nevrand sa imi iau capaceala de la sora mai mare ca ii nenorocesc copilul) l-am luat de o „aripa” si l-am dus acasa dar dupa 5 minute (drumul pana acasa cat l-am abandonat pe cel mic in bratele maica’sii) ghici cine se distra de una singura pe partie: exact ME.
    Dupa ce mi-am facut meteahna vreo 2 ore ajung acasa si spre seara vine fratele mamei la ai mei si zice: azi pe drumul de la cetate era o nebuna la vreo 20 ani care se dadea cu sania pe partie de una singura si mama mandra toata: da, nebuna aia e nepoata’ta!

  4. Noi am facut om de zapada si bulgari a doua zi, chiar daca era zăpadă moale si barbatu-meu a trebuit sa se descurce. Si la noi in cartier erau copiii cu sânii peste tot de nu puteam sa conduc ca făceau ce făceau si tot pe langa/sub mașini ajungeau. Si la Gradi unde merge fica-mea s-au bulgarit, făcut om de zăpadă si tot felul de activitati cu zăpadă. Deci pt unii a rămas inca zăpadă bucuria copiilor 🙂

  5. Da, pt moment luam o pauza de State. Sunt aici din mai, dar m-am tot perindat prin alte orașe. Hai sa ne vedem cand ai timp.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s