Circuitul umbrelei in natura

Nu exista un lucru mai inutil decat o umbrela, atunci cand afara nu mai ploua. Metamorfoza importantei pe care i-o acordam este mai mult decat impresionanta. Practic in cateva minute, trece de la stadiul de „obiect mai mult decat necesar”, la „si acum ce dracu’ fac cu rahatul asta? Mai bine n-o mai luam ca nu murea nimeni de la cateva picaturi de ploaie”. Dupa care te uiti cu scarba la ea, gandindu-te ca acum -vrei-nu vrei- trebuie s-o cari dupa tine tot restul zilei.

Cred ca nu s-a facut niciun studiu pe tema, dar sunt aproape convins ca, procentual (raportandu-ne doar la zilele ploioase), recomandarea facuta de parinti copiilor „ai grija sa nu uiti umbrela” este mult mai uzitata dect „sa fii cuminte” sau „ ai grija ce faci la scoala”. Fiind si complet inutila, dealtfel. Copilul ala nu va tine minte in veci ca are de luat umbrela inapoi acasa. Singura sansa sa o mai aduca este sa nu se opreasca ploaia. Doar cand se va vedea sub perdeaua de apa, cu siguranta isi va explica de ce la precedentul drum, nu s-a udat: „stai ba, ca eu parca venisem cu umbrela”. In schimb, daca s-au oprit intemperiile, sansele s-o mai aduca sunt nule. Si pe buna dreptate. Daca si-ar uita ghiozdanul, tableta, telefonul sau orice alt obiect pe care-l foloseste constant, il poti certa. Dar umbrela? Inghiti in sec si iti spui ca trebuie musai sa iei 4-5 bucati, sa ai in casa.

Si se mai intampla o chestie ciudata, inexplicabila, aproape de supra-natural. Frate, in orice loc ti-ai uita umbrela, daca (printr-un miracol) iti aduci aminte si te intorci dupa ea, vei constata cu uimire ca a disparut. Cinci minute mai tarziu, s-a terminat, nu mai e. Si nu vorbesc aici de mall, cinema, bar, cafenea, terasa, metrou sau orice alt loc din asta in care oricum exista sanse sporite sa si-o insuseasca cineva. Nu, domnule, in padure daca o lasi, peste cateva minute cand te-ai intors dupa ea, ciuciu. Dar ce zic eu padure, in cimitir la miezul noptii, pe luna plina, daca o lasi, in maxim trei minute s-a dus. Cineva a luat-o. Si am mari indoieli ca „acolo unde nu e nici durere, nici intristare” ii da cu ploaie, nori si fulgere. Nicidecum, cred ca dispar pentru ca asta esta karma lor, a umbrelelor.

O singura sanse avem sa scapam de socul traumatizant al acestei pierderi. Sa se adopte „legea umbrelei”. Prin care sa ne interzica sa le mai luam dupa noi, daca a stat ploaia. Unde te-a prins cand s-a oprit, acolo o lasi. Si cu asta basta. Umbrelele vor fi considerate bun in proprietate comuna, avand asupra ei drept de utilizare cel care o gaseste in momentul cand a inceput ploaia. Daca te-au prins cu umbrela la tine si afara nici vorba sa picure, contaventie. Platibila in umbrele. Iti arde organul de control o amenda  in cuantum de sase umbrele (trei, daca este platita in 24 de ore)? Te duci, le cumperi si le lasi in primul spatiu public care-ti iese in cale. Pe bune, va zic, este singura sansa sa scapam naibii de stresul umbrelei uitate, cand le vom gasi peste tot in jurul nostru „la liber”. Si atunci nu le vom mai cara ca disperatii dupa noi. Le lasam sa-si faca singure ciclul de viata, in libertate.

mihai_vasilescu_umbrela

sursa foto

13 gânduri despre &8222;Circuitul umbrelei in natura&8221;

  1. Acesta este motivul pentru care nu mai iau umbrela chiar daca afara e potop. Sa vina legea!

  2. Eu am un mica pe care o tin in geanta. Am reusit performanta sa n-o pierd de mai mult de un an. Dar am ajuns la solutia asta numai dupa ce am pierdut nenumarate din cele mari.

  3. Da, e regula. Fi-mea a uitat la scoala macar trei bucati, de cand cu vara asta ploioasa. Si este exact cum zici. A doua zi parca se evaporasera, nici urma de ele.

  4. Eu – ieri – udat pana la maduva oaselor – de la masina pana la firma 2,5 km, trist e ca NU AM UMBRELA ! cea veche s-a rupt in primavara ! „poate racesc dracu la ovare” :-)))))

  5. Ieri am uitat-o la o terasa. O carasem degeaba dupa mine, ca m-am luat dupa codul galben. Si e a treia in ultima luna.

  6. Treaba de femei cu umbrelele astea. Eu n-am avut niciodata deci nu am avut ce sa uit sau sa pierd.

  7. Nu am mai avut/purtat umbrela de cand eram in clasele I-IV.
    Nu le suport, ma enerveaza si umbrela sotiei si ale copiilor 🙂

  8. Eu sunt atat de nonconformista si lipsita de teama incat nu am avut niciodata o umbrela. :)))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s