Religie ameninţătoare

Un copil de 11 ani era catastrofă la matematică. Părinții au încercat de toate, de la hipnoză la meditații private, fără niciun rezultat pozitiv însă. Disperați, s-au hotărât să-l înscrie la o școală religioasă. După prima zi de școală, copilul vine acasă cu o figură împietrită, nu zice nimic, merge direct în camera lui și se apucă de învățat. Iese doar să mănânce și după ce spală vasele se întoarce direct în camera lui și continuă să învețe. A doua zi la fel. Idem a treia zi. Timpul trecea şi, zi după zi, cel mic avea aceeași rutină. Nu mai voia să știe de prieteni, de ieșit în oraș, de jocurile video… Nimic în afară de matematică.

La sfârșitul anului școlar, copilul vine acasă, depune carnetul de note în fața părinților și intră în camera lui, unde învață în continuare. Mama deschide circumspectă carnetul și vede că fiul ei are 10 la matematică. Fericită, fuge în camera lui și îl întreabă:
– Cum ai reușit, dragul meu? Te-au ajutat preoții?
– Nu.
– Atunci programul de pregătire suplimentară?
– Nu.
– Manualele?
– Nu.
– Atmosfera din școală?
– Nu.
– Atunci?!
– În prima zi de școală, când am intrat în clasă și l-am văzut pe tipul ăla gol bătut în cuie pe semnul plus, am știut că ăștia nu se joacă…

 

mihai_vasilescu_religiesursa foto

 

17 gânduri despre &8222;Religie ameninţătoare&8221;

 1. daca l-ar fi vazut si pe tipul ala batut in cuie pe X, ar fi devenit doctorand in matematica! (Crucea Sfintului Andrei!)

 2. tamplarul lucreaza in multimea numerelor naturale.. (ajut zilele astea un copil de clasa a 6-a la teme la matematica. are vreo 3 culegeri obligatorii. stiati ca in manual sunt teme, teme de 2 stele, teme de 3 stele si probleme de 7 stele?? e clar ca invatamantul din Romania e mult in fata turismului…)

 3. Deci Iisus nu a fost bun la mate să înțeleg…😂😂😂

 4. pai… poate ii pregateste sa devina turcesti, opresti… alti stelati! eu inca nu am inteles de ce sa facem 8 teme simple, 6 de 2 stele, 4 de 3 stele… si dupa 3 ore si 45 min am zis plua… sunt prea obosita sa luam nota 10! am ajuns sa vorbesc ca in grupurile de mamici… nu facem cacutza, nu luam nota 10…
  (eu sunt mama de copil de anul 4 facultate inginereasca pe care Nu l-am ajutat vreodata. acum doar incercam sa ajut un copil din vecini frumos si cuminte…}

 5. A fost odata ca niciodata o fata careia nu-i placea matematica. Si in clasa a noua a ramas corigenta pe vara.
  Intr-a zecea si la mate si la fizica.Bonus.
  La inceputul clasei a XI-a, taticul ei ii spune ca-n „Domnul Goe”: ” Daca nu mai ramai corigenta anul asta, in iulie de ziua ta poti sa faci scoala de soferi…”
  Trece anul scolar ca si cum n-a fost.
  In ultima zi de scoala, cand de obicei anunta ca e corigenta pe vara… fata vine de la scoala fericitaaaa…
  „Tataaa, am luat premiul 2! ” Ta-su, masca, isi aduna fata de pe jos… O cheama pe distinsa nevasta aka mama fetei ” Auzi, asta a luat premiul doi, uite carnetul de note, diploma si cartile premiu”
  La care ma-sa… jap jap doua palme peste ochi cu dus intors,,, ” Fir-ai a dracu’ sa fii noi credeam ca nu te duce mintea si cand colo tu erai doar lenesa” Mars la tara si sa nu te intorci pana pe 14 iulie. Atunci ai prima ora de condus. Misca!”
  Tadaaaaaa… de mentionat ca in cazul corigentelor scapase doar cu morala….

 6. Mihai, stii cum o chema pe soacra lui Adam?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s