Noi, credulele

 Fraţilor, mai jos aveţi articolul Anei R. la care eu am râs cel mai mult. Nuş’ ce-a păţit. Citiţi-l şi o să-mi daţi dreptate.

mihai_vasilescu_simbol_femeie Știți bancul ăla cu copilul optimist și copilul pesimist. Optimistul primeşte in dar o balegă și, fericit foc, aleargă bucuros în căutarea calului. Mai mult ca sigur ca acel copil era o fetiță. Numai noi femeile avem blocaje totale de creier atunci când credem cu toată ființa ceea ce ni se spune. 

Credem fără să clipim atunci când un bărbat ne face un compliment, indiferent cât de urâte, grase și nasoale suntem. Dacă s-a încumetat vreunul să spună că suntem frumoase, automat e literă de lege.

Credem atunci când „EL” ne spune că este un galant înnascut. Şi nu ne dă de bănuit nici măcar faptul că, atunci la Mall când era să îi buşească maşina o „tâmpită care cauta in poşetă in loc să fie atentă”, a fost la un pas să-i pocnească o venă de pe frunte de la atâta înjurat. Şi oricum a fost foarte elegant, nici măcar nu i-a scuipat pe capotă.

Credem, atunci când îl vedem la primele intaniri aranjat ca din cutie, că asta este starea lui naturală. Că echipamentul după două ore de sală miroase a tuberoze, iar șosetele îi vor mirosi a iasomie chiar și la pensie.

Credem și că va rămâne îndrăgostit de noi până la colivă, ba chiar dincolo de ea. Încă cel puțin patru reîncarnări ne va urmări leșinat printre stele, dacă raspunem la întrebarea lui cu un „da” hotărât, stropit din belșug cu lacrimi de fericire.

Când rămânem însărcinate, credem că sarcina ne va aduce o strălucire aparte, că vom radia feminitate și fericire precum beculețele lui Edison. Grețurile, balonarea și incontinență urinară sunt doar povești.

Când iese ăla micu la lumină și îl vedem cum își bagă inteligent degețelul în gură, credem că va găsi cel puțin leacul pentru cancer sau va eradica foametea de pe planetă. Dacă nu, suntem convinse ca poate măcar sa câștige un Nobel. Şi oricum ştim că la maturitate va arăta ca Channing Tatum. Iar dacă e fată va fi prima câştigătoare de Miss Univers din familie.

Dacă atunci când alăptezi ai cupă „D” la sutien și bărbatul tău e fericit ca şi când ar fi câștigat la Loto, ești convinsă că ai economisit banii de silicoane și bustul îți va rămâne cel puțin până la pensie așa.

Credem ce am auzit noi de la o top modela celebră despre kilogramele alea așezate strategic pe talie și coapse. Dacă a spus ea, care uite cum arată, că sunt numai apa și că se evaporă în primele cinci zile de la naștere, musai aşa trebuie să fie.

Credem și când bărbatul ne spune despre colega de birou, care îl sună sâmbătă seară, că e nasoală rău și cam proastă. Iar faptul că șoptește în telefon este numai pentru că îi transmite lucruri strict secrete și de importanţă vitală pentru companie. Că doar am auzit şi noi de spionajul economic.

Credem și când fiul vine acasă cu căști ultima fită și ne explică faptul că au fost aproape gratis. Culmea e că nu ne aducem aminte fix atunci unde am rătăcit niște bani din portofel.

Când fiica de 17 ani își trece pe facebook faptul că e într-o relație, credem că atunci când îl aduce pe ăla acasă, sigur el îi recită din Minulescu și nu de pe etichetă cu indicațiile de spălare a chiloților ei. Credem şi ca prezervativele uitate sub pat au fost cumpărate pentru a fi umplute cu apă şi aruncate pe geam. Se distrează şi ei.

Credem și reclamele la cremuţe rușinos de scumpe, care ne promit fața întinsă precum poponețul de bebeluș și îngheţarea vârstei din buletin.

Credem și tot credem, dar dacă noi femeile nu am mai crede toate astea, oare cum ar mai arata Pământul?

151 de gânduri despre &8222;Noi, credulele&8221;

 1. Păi, chiar așa? Cum ar arăta lumea fără voi, iubitele noastre femei? Voi, care știți tot ce se întâmplă pe lumea asta, ba încă și ceva în plus. S-ar duce totul naibii. Vorba lui Păstorel Teodoreanu:

  Pământul s-ar fi dus săracul
  De-a berbeleacul,
  Vorba ceia,
  De n-ar fi fost pe lume vinul, tutunul, dracul și femeia.

 2. Ana, mi-ai facut ziua frumoasa. 😀

 3. Daca n-am fi noi sa va mintim ce v-ati face?

 4. Boss, te-au impresurat gagicile si acum pui articole de astea? Unde o sa ajungem?

 5. Suntem cele doua jumatati ale unui intreg, iar voi sunteti jumatatea mai buna. Recunosc.

 6. Ana, aminteste-le baietilor cine-a fost primul credul. 😀

 7. Ana, ai uitat ce era cel mai important: nu iubito, sigur nu doare, am eu un lubrifiant bun.

 8. Suntem o echipa de fete… si de obicei in ultimile 3-4 zile din luna, ne suna sefu pe fiecare in parte si incepe ” esti cea mai tare, cea mai buna, hai ca poti, hai ca se fac cifrele, vezi ca ne mai trebuie 10.000 pe echipa sa fim in top” Si nu stiu cum naiba functioneaza de fiecare data… cam de un an de zile asa…

 9. Ehee și câtă dreptate are!
  Mi-ar plăcea să dispară femeile de pe planetă vreo…săptămână. Oare ce-ați face?
  Probabil că primele 6 zile, petrecere. A șaptea zi ați fi atât de beți, slinoși, morți de foame și cu atât LTP, încât v-ați ruga la zeul mașinii de spălat să vă aducă nu 7, ci 10 femei pentru fiecare bărbat 😀

  Glumesc, da? 🙂

 10. Eu nu înţeleg de ce vă tot miraţi că sunteţi credule, cât timp e scris în ADN-ul feminin acest lucru. Începând cu Eva, care a pus botu’ la şarpele cu măr şi până la ultima fetiţă născută acu o oră. Ideea e că acum, vorba poetului, pare că voi chiar vă doriţi să fiţi aşa, pentru niscaiva dulcegăreală în plus.
  „…Iar ale Evei fiice dau buzna în livadă
  din merele oprite să facă marmeladă” (Topîrceanu).

  „Credem și tot credem, dar dacă noi femeile nu am mai crede toate astea, oare cum ar mai arata Pământul?”
  Eu zic că ar fi la fel. Ce, nu mă crezi? 😉

 11. @mihai vasilescu, hihihi, ce am ras! 😡😒

 12. credem ca meciurile echipei preferate sunt doar o toana de burlac si nimeni nu ni-l va rapi tocmai in we cand se joaca titlul…
  credem ca mamica lui e cel putin Sfanta Vineri care l-a crescut ca pe Fat Frumos din lacrima…
  credem ca e suficient loc de-o parcare laterala, ce daca tocmai i-am ciufulit un pic bijuteria si s-au amestecat culorile…
  credem ca, coafura rezista, chiar daca pletele seamana mai degraba c-o matura decat c-o coama naravasa…
  credem!

 13. În primul salutare tuturor! Vă urmăresc de ceva timp, însă nu am îndrăznit să butonez pe blog pînă acuma dar nu mă pot abține să nu remarc un lucru: mare dreptate avea mai deunăzi pompierul în articolul său… (btw: însănătoșire grabnică). So … ca să fiu solidar cu ambele tabere, nu pot decât să parafrazez: Heil Feminitler!

 14. @skogentrollet, ce i-ai facut lui Mihai de e asa cuminte? Zi-mi si mie reteta te rog! 🙂

 15. @mihai […] Acum că m-a mâncat, n-am decât. Îmi voi da silința… 😀

 16. Femeile par sa creada ba una , ba alta … povesti de adormit copiii….realitatea demonstreaza ca desi par asa credule , obtin aproape de fiecare data tot ce vor fara eforturi prea mari.Doar au atatia barbati la dispozitie . 🙂

 17. Ar arata asa cum nu este. Deformat. O realitate deformata de imposibilitatea visului. Imposibilitatea proiectiei. O realitate deformata de prea mult reaL

 18. DACĂ TU FEMEIE N-AI FI EXISTAT… de Angelina Nadejde
  Ciută rătăcită ar fi fost bărbatul
  Fără mângâierea ierbii din răzor
  Disperată cursă unde alergatul-
  Sport de unul singur- necâştigător.
  Ar fi fost pădure fără lăcrămioare
  Neiubite trupuri – nesfârşit algor,
  Despletite ramuri de frunziş şi floare
  Infinite toamne- deprimant decor.
  Foc fără scânteie – fără de sclipirea
  Tainicilor clipe de trăiri in doi,
  Vrajă fără leacuri unde teurgia
  N-ar putea să pună – vieţilor altoi.
  Ar fi fost arcuşul văduv de vioară
  Nenuntită clipa întâlnirii lor –
  Vals de unul singur ce te înfioară
  Cântecul funebru scris în re minor.
  Ce-ar fi fost bărbatul singur în iubire?
  Un actor ce-şi joacă ultimul său rol,
  Monolog pe scenă – tristă amăgire
  Casa e închisă, teatrul este gol.
  Ce este cu tine? – Este primăvară!
  Simfonia lumii în culori şi-n cânt
  Viaţă, împlinire-n formă inelară
  Tot ce-i fără tine, puse într-un cuvânt.
  Femeie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s