Economia britanică în pericol de românizare

Pen’că mi-e foarte lene, dar şi din alte motive pe care nu vi le-aş dezvalui chiar acum, nu am scris nimic pentru azi. Dar cum stăteam eu şi fluieram în faţa pc-ului, aşteptând să-mi pice un text din cer, să vezi minunea naibii, chiar a picat. Ma rog, nu chiar de acolo de sus, ci sub forma unui articol scris de upprann, venit pe email. Am mulţumit în gând dumnezeului leneşilor si vi l-am pus aici. Luaţ dă citiţ!

 

Panica a cuprins întreaga Mare Britanie, începând cu cercurile politice și economice, întrucât ieșirea din criza financiară a început să stagneze.

Unii dintre cei mai mari angajatori din Regatul Unit și-au exprimat îngrijorarea, după ce au observat care este una dintre cele mai alarmante probleme a celor consideraţi stâlpii economiei britanice: comunitățile poloneze și românești.

„Lăsând glumele la o parte, o Națiune este măreață şi datorită comunităților conlocuitoare, care fac munca considerată grea pentru noi, ceilalți,” afirmă abia trezitul Boris Johnson într-un interviu la radio în această dimineață, sorbindu-și alarmat ceaiul cu lapte.

„Din păcate, forța de muncă din Europa de Est, locuind atâția ani printre noi, a fost asimilată de cultura noastră, devenind mai britanici și mai leneși decât noi.” afirmă panicat George Gideon Oliver Osborne, încercând să puncteze faptul că situația este mai gravă decât criza bancară din 2008.

Un grup alarmant de mare al oamenilor de afaceri au confirmat tendința angajaților români şi polonezi de a se adapta rapid la cultul lenii britanice, în majoritatea întreprinderilor până nu demult prospere.

„Am angajat trei programatori români acum doi ani. Munceau de la 8:00 până la 19:00, fără oprire, dar în ultimul an și-au scurtat programul la nivelul angajaților londonezi get-beget. Vin la 9:15, beau două cafele, fumează trei țigări, iar la ora 11:00 se apucă de muncă. Să nu mai spun că la ora 17:30 rup ușile plecând spre casă. Păi asta îmi face afacerea neprofitabila şi-mi scade drastic nivelul de trai personal.” afirmă Tim Griffin, CEO la DELL UK.

Griffin a început apoi să explice cum angajații săi de origine română, Vasile, Costică și Horia, au început să dezvolte caracteristici tipice angajaților britanici, cum ar fi să anunțe lunea că nu se simt bine, doar pentru a-și prelungi weekendul. Când întârzie şi ajung la birou în jurul orelor 11 – 12 încercă să dea vina pe traficul ultra-aglomerat, dar de fapt inexistent la acea ora. În plus, au început chiar să-și ia pauze de masă de câte două ore și să ceară salarii mai mari.

„Adică, deja am 60 de angajați britanici leneşi în departament, iar acum şi est europenii ăștia îmi duc afacerea spre marginea râpei” adaugă Griffin înainte să izbucnească în lacrimi.

În acest sens, Guvernul Marii Britanii s-a implicat în ajutorarea corporațiilor, încercând să dea locurilor de muncă un aer mai românesc sau polonez.

„Am căutat România și Polonia pe Google, am printat multe stegulețe poloneze și românești, apoi le-am trimis companiilor care au angajați din cele două țări, ca să le poată afișa peste tot. Dorim prin această măsură să le reamintim est-europenilor că nu sunt din Regat, iar lenea ar trebui să fie un apanaj specific doar britanicilor.” spunea purtătorul de cuvânt al lui David Cameron pentru BBC mai devreme.

mihai_vasilescu_angajat_roman

Foto by Flickr

88 de gânduri despre &8222;Economia britanică în pericol de românizare&8221;

 1. Boss, eu ma gandesc ca e ceva trolling aci. Uamenii aia nu aveau cum sa declare asa ceva. Da mi-a placut. 🙂

 2. Adevarul este ca si eu am cam crezut ca este pe bune. Daca nu erau finalul cu steguletele si poza, ramaneam cu ideea ca s-au tampit englezii.

 3. Macar de-ar fi asa pupa-m-ar in cur toti englezoii. Zici ca s-au nascut cu stea in frunte si un bat infipt in dos.

 4. Băi frate şi e aşa uşor pentru englezoi să-şi facă viaţa uşoară acolo.Ce-i mare lucru să-i sorteze la intrare pe toţi? Că doar e insulă şi n-or ajunge clandestinii înot până acolo. Că-i simţi dintr-o privire pe cei care-s veniţi cu „treabă” pe acolo…
  Dar se pare că e mult mai uşor să stai cu perucile ălea caraghioase pe cap, decât să-ţi protejezi ţara.
  Ce noroc pe capul României că nu e atractivă pentru emigranţi. Cu-aşa conducători faci treaba bună. Măcar de-atât să fie şi ei buni de ceva.

 5. Adevar mare a grait pompieru,eu am intalnit aici faze care in Romania sa in alte state pe unde am umblat nici in ruptul capului nu credeam ca ar putea fi adevarate,spre ex suna luni ca are ceva prob si ajunge marti la 12 la servici duhnind a distilerie si i se pare normal sa iti spuna sec ca a fost muci si nu a ajuns la serv. Sau pleaca la pauza de masa la 13.oo se intoarce la 16.oo rupt si iti explica cum s.a intalnit el cu un vechi prieten din royal navy,a baut o berica si ar cam pleca sa mai bage una doua daca se poate, tu ii spui ca oricum nu ai ce face cu el ca e rupt si la despartire te anunta ca e foarte posibil nici maine sa nu ajunga ca o sa fie bolnavior….toate astea puse intrun domeniu de lucru in care ar trebui sa fie cel putin seriosi….

 6. Ai luat și tu modelul englezilor… Chiar așa de lene să-ți fie să scrii, măi nene? Dacă persistă lenea, dă-te-afară 🙂

  Uppranne, bună gluma 😉

 7. Buna gluma. Chit ca nu-i chiar 100 % departe de adevar. Omu’ se adapteza la context, asa-i natura lui. Roman sau nu si asta face parte din „integrare”.

  • @Abisurile, exact. Daca sa zicem prima generatie va rezista pe baricade, copiii sigur se vor simti integrati si vor face ce fac toti din societate.

   • Chiar si prima generatie se adapteaza. Acum depinde si de varsta la care „au ajuns”. Deci gluma ca gluma dar luati aminte ca se intampla deja. Nu zic ca-i rau, chiar din contra. Asa se va intampla si cu chinezii – se intampla deja, copilul unic e deja cultural complet diferit de parinti, trimis pe la scoli diverse prin strainatate a vazut ca se poate si altfel si-si cere dreptul la o viata „ca dincolo” . E un fel de echilibru datorita caruia vom supravietui.

 8. Să nu generalizăm! Există şi variante mai picante cu privire la minunaţii noştrii compatrioţi care au cotropit nu numai Marea Britanie. Spre exemplu
  http://activenews.ro/channel-4-care-ii-umileste-pe-romanii-din-marea-britanie-premiat-pentru-un-film-despre-viata-din-canalele-din-bucuresti_1887149.html.
  Circulă un banc electoral printre provinciali ce poate fi adaptat uşor la orice situaţie şi care sună c-am aşa:
  – Se întâlneşte şeful de post cu bulibaşa din sat şi îl apostrofează.
  -Bă Gabore, ce se întâmplă cu copii ăştia ai tăi? Ăla mare la puşcărie pentru tâlhărie, ailaltă amendată pentru prostituţie, îla mijlociu arestat pentru viol, aia mică pentru furt etc.
  – Apăi dom` şef ce să fac s-au românizat de tot…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s