Măsurile luate de Guvern şi ISU după ultimul accident al unui elicopter SMURD

Au fost suficiente numai cinci catastrofe aeriene pentru ca Executivul si Institutul pentru Situatii de Urgenta sa se implice si, de comun acord, sa ia masurile care se impuneau. Prin urmare s-au decis urmatoarele:

-Civilii nu vor mai avea voie sa se deplaseze spre locul catastrofelor, sub niciun pretext. Celor prinsi incercand sa salveze victime li se va intocmi dosar penal. Iar cei care persevereaza si chiar reusesc sa le salveze vor face inchisoare pe viata. Si ei si familiile lor.

-Pentru reducerea riscurilor, pe intreg teritoriul Romaniei vor fi intinse plase similare celor folosite de acrobati la circ.

-Aeronavele SMURD nu mai au voie sa zboare neinsotite. Ele vor fi escortate in permanenta de alte doua elicoptere pentru prim ajutor, un avion de vanatoare si un Boeing 747 plin cu ustensile si provizii.

-Victimelor eventualelor catastrofe aeriene le este cu desavarsire interzis sa strige dupa ajutor, in caz de supravietuire. Sunetele scoase de ei pot tulbura grav psihicul (si asa fragil) angajatilor diverselor institutii ale statului specializate in salvare si recuperare.

-Arderea pe rug a lui Raed Arafat, de acum este mai mult decat limpede ca practica magia negra.

-Ultima masura si cea mai importanta: va fi infiintat M.C.A.S. (Ministerul pentru Cheile Ambarcatiunilor de Salvare), al carui Secretar de Stat va tine in permaneta la brau cheile tuturor ambarcatiunilor de salvare, de pe intreg teritoriul Romaniei. Si tot el va decide marimea si forma brelocurilor.

mihai_vasilescu_chei

17 gânduri despre &8222;Măsurile luate de Guvern şi ISU după ultimul accident al unui elicopter SMURD&8221;

 1. @m4n31e, ti-au citit astia comentariul cu statisticile. :))

 2. Si editarea unor timbre postale cu chipul tuturor victimelor dezastrelor aviatice,pentru promovarea turismului in Romania.

 3. In completarea celor spuse de Mihai ar mai trebui adaugat la cererea cetatenilor:

  -se va infiinta un nou serviciu care sa se ocupe in exclusivitate de salvarea vicitmelor. Pentru fiecare angajat operativ al acestui serviciu vor fi angajati inca 2 bugetari care sa plimbe hartii si sa intocmeasca diverse rapoarte utile si deosebit de interesante privind activitatea angajatului operativ cum ar fi : numarul de pasi parcursi zinic, cate pagini ar trebui sa citeasca din diverse ghiduri de supravietuire etc.

  – deoarece nu sunt bani pentru antrenarea operativilor acestia vor citi ghiduri utile, mauale de utilizare a echipamentelor si se vor uita la Discovery si la filme educative pe Axn cum ar fi „Rescue” si altele.

  – Banii care ar trebui investiti pentru antrenarea salvatorilor vor fi recalculati si realocati si iarasi recalculati de catre si catre functionarii bugetari angajati cu supervizarea.

  – din cauza volumului mare de munca, acesti supervizori bugetari vor avea un numar dublu de zile de concediu de odihna pe an, zile libere de la guvern cu prime babane si al 13-14-15-16-17-lea salariu.

  – deoarece nu putem da cheile pe mana oricui, in fiecare judet va fi angajat un key keeper si doi loctiitori ai acestuia. Fiecare dintre ei cu cei 2 bugetari aferenti, necesari la numararea pasilor, etc -vezi mai sus-

  – pentru toate astea, avem nevoie in primul rand sa facem niste contracte serioase cu baietii destepti. In baza acestor contracte vor fi achizitionate echipamentul si uniformele necesare.

  Pentru chei avem licitatie separata.

  – Drept pentru care ar trebui organizata o comisie, care sa puna la punct un regulament privind strangerea de fonduri din donatii, sponsorizari, 2% ,1812 3 euro pe sms etc Din comisie vor face parte rudele supervizorilor bugetari mentionati mai sus. Acestia vor avea aceleasi drepturi salariale si prime de la stat mentionate la articolul 3.1.

  – Deoarece toate acestea nu sunt extrem de urgente dar sunt foarte utile, se amana punerea lor in practica dupa Sarbatori.
  Dupa Sarbatorile Pascale.
  2016.

 4. ca plan de rezerva ar trebui si lotul olimpic de canotaj luat in discutie 1
  …daca se consuma benzina din barca

 5. Ar mai fi de spus: atat salvatorilor cat si persoanelor din staff-ul de companie li se vor livra din bani publici,dupa o licitatie publica corecta cum se fac de obicei in Romania castigata de o firma deloc fantoma,cutite de fabricatie suedeza cu unghera,forfecuta si scobitorica de plastic in caz ca se plictisesc pana reusesc pornirea barcilor de salvare sa isi faca manichiura,pedichiura sau daca o au impecabila macar sa taie ceva frunze la cainii maidanezi.

  • @radu, radem, glumim, dar vreau si eu un Victor Inox din ala multifunctional. :))))

   • Te inscrii voluntar in trupele de cautari daca nu ai vreun familiar printre trupele de salvare care sa iti ofere postul de insotitor.
    Copii din clasele 1-4 de la liceele din apropiere sa aiba intotdeauna facute o rezerva de barci de hartie cat mai colorate,avioane si toti trebuie sa fie supercalificati la jocul cu avioanele sau barcile pe hartie,in locul orei de religie,IPS Daniel a fost de acord,sa se faca ora de strategie a jocului,profesorii fiind desemnati in urma unui concurs national supervizat chiar de primul ministru al invatamantului si inca vreo doi cu titluri de doctori in plagiat.

   • @radu, 😉

 6. si de ce nu „dricu”Mircea ca are panze si daca e vant din pupa e mai ieftin

 7. am murit de ras cu arderea pe rug a lui Raed Arafat,…un fel de acar paun a Romaniei de azi.

 8. orice incercare de salvare va fi in zadar daca nu va fi si un preot care sa cinte si sa descinte. Cite un preot pentru fiecare victima….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s